Дома Тагови хидроген

Таг: хидроген

Овие својства на хидрогенот сигурно не ги знаевте, еве зошто секој...

Најверојатно ќе пронајдете водород пероксид (попознат како хидроген) во ормарот со лекови или козметичката торбичка. Често се користи за дезинфекција на paни. Фризерите исто...

Што сè може обичниот хидроген да направи за здравјето и чистотата:...

Покрај неверојатното лековито дејство, водород пероксидот (познат како хидроген) можете да го користите на различни начини во вашиот дом. Употребата на ова супер соединение...

Еве зошто овие денови мора да користите хидроген: Уништува бактерии и...

Водородниот пероксид или хидроген, е одличен за дезинфекција на мали повреди, кога е потребно брзо да елиминирате нечистотија од рана и да стопирате крвавење. Ви...

Не е ни сода, ни оцет: Со ова средство ќе ја...

Сите знаеме дека хидрогенот е добар за дезинфекција на рани, но малкумина знаат дека може да биде многу корисен и за одржување на хигиената...

Како да ги исчистите ушите од нечистотија – совет од оториноларинголог

Се смета дека човековите уши се орган кој самиот се чисти и тоа за време на џвакањето, кивањето, кашлањето, односно, при секои вакви мали...