Дома Тагови чир во желудник

Таг: чир во желудник

Секој ден пијте по една чаша од овој евтин сок и...

Природата изобилува со плодови кои се решение за речиси секој здравствен проблем. Па така на пример, сокот добиен од црвената зелка е исклучително здрав...

Лек против хелико бактерија која предизвикува чир во желудникот

Хеликобактер пилори (ХП) – грам негативна бактерија во облик на спирала која предизвикува инфекција во дигестивниот тракт. Хеликобактер пилори предизвикува повеќе од 90% од...

Диета од нутриционист специјално направена за чир на желудник, хијатална хернија...

Оваа диета е наменета за пациенти со чир на желудник, дуоденум, ерозивен и хронични гастритис и дуоденитис, рефлуксна болест на хранопроводот (ГЕРБ) и хијатална...

Ако имате оштетен желудник – ќе ви испрати сигнал преку грбот!

Внатрешните органи се поврзани со 'рбетот како што е осовината во автомобилот. Затоа не е ни чудо што после деформација на меѓупрешленскиот диск се...

ЛEK ПРОТИВ ЧИР НА ЖEЛУДНИК – Проверен и сигурен рецепт, испробано...

Со овој лек сигурно се лекува чир на желудник и на 12-палечно црево. Испробано е досега многупати. Тегавецот (plantago major) е исклучително лековита билка....

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"