Сокот од горчлива диња – КАРЕЛА – го спречува ракот, лекува дијабетес и ги чисти белите дробови

-Иако растението е познато по својата лековитост, повеќето здравствени бенефити (антивирусно дејство, антиоксидант, лек против дијабетес, антикарценогено својство), дури неодамна стана актуелни во западната медицина-

Горчливата диња (Momordica charantia – карела) е од фамилија Cucurbitace се одгледува како храна и лек.
Сокот од горчлива диња, значително го намалува растот на канцерогеното ткиво бидејќи го нарушува метаболизмот на гликоза во клетките од ракот, со што буквално ги изгладнува неговите клетки без шеќерот кој е основното гориво без кое не можат да преживеат. Рецепт за лек против рак можете да прочитате ТУКА.

Иако растението е познато по својата лековитост, повеќето здравствени бенефити (антивирусно дејство, антиоксидант, лек против дијабетес, антикарценогено својство), дури неодамна стана актуелни во западната медицина.

Оваа билка под латински назив Momordica charantia е посебно позната во Јапонија, поточно во Окинава, каде жителите се познати по својата долговечност.
Во последниве четири години интензивно се истражува ефектот на ова растение врз ракот.

Ефектот се забележува кај рак на дојка, простата, дебело црево, црн дроб, желудник, леукемија и др.
Најновата студија покажала дека сокот од горчлива диња дејствува цитоксично и на карциномот на панкреасот.

Сокот предизвикува програмирана клеточна смрт на канцерогените клетки (апоптоза) и што е уште поважно активира АМРК што е знак дека го онеспособува метаболизмот внатре во канцерогената клетка која потоа станува неспособна да се исхранува што резултира со нејзина смрт.

На пазарот може да се најде и масло поизведено од здрела карела што исто така се користи како лек за уништување на канцерогени клетки, меѓутоа ефектот од свежата карела е многу поголем.

Освен за ракот како најопасна болест Карелата помага и за:

1. Одржување на нивото на шеќер во крвта.
2. Намалување на лошиот холестерол.
3. Блескава кожа и блескава коса.
4. Лекување на мачнина и чистење на црниот
дроб.
5. Губење на тежината.
6. Зголемување на имунолошкиот систем

Лек за чистење на белите дробови:

Магичен еликсир кој ја чисти плуќата за само 3 дена од сите отрови што сте ги вдишале

Претходна статијаЗошто ми се исушија тујите? Дали поради болест, зрачење или нешто друго?
Следна статијаВкусно месено и крцкаво – лиснато во облик на гасеница