Многу различни болести и состојби предизвикуваат хронична болка. Една од најчестите е артритисот.

Околу 21 милион возрасни луѓе имаат остеоартритис, состојба кога зглобовите болат повремено, потоа постојано и на крајот може да доведе до толку силна болка што болниот не може да стане или да се движи.

Во зависност од факторите на ризик, болните зглобови можат да влијаат на секого, иако остеоартритисот најчесто се јавува со текот на стареењето.

Најчесто се јавува кај жени на возраст над педесет и кај мажи над 45 години. Исто така, интензитетот и областа на болката е различна. Кај жените, болката најчесто се развива во лактот, колената и глуждовите, а кај мажите во рачните зглобови, колковите и грбот.

Но, само затоа што состојбата е вообичаена и честа, не значи дека е неизбежна, дека не можете да ја спречите или да направите нешто за да ја контролирате.

Оваа мешавина е специјално создадена за да ја смири тензијата на зглобовите и мускулите со масла, а една корисничка на социјалните мрежи го сподели своето искуство:

„Помешав неколку капки рицинусово масло со мала количина кокосово масло и го намачкав коленото со блага масажа. Немав никакви непосредни ефекти, па отидов да спијам.

Болката во коленото не ме разбуди и вкочанетоста ми беше намалена. Ја користев смесата само пет пати, а болката во коленото ми ја намали од 97% на 3%.“ За ефектите на рицинусовото масло кај остеоартритисот прочитајте повоќе ОВДЕ, студија ОВДЕ. Прочитајте и: „Облога од рицинусово масло и сода бикарбона – лекува повеќе од 25 болести“ – ОВДЕ.

Облога од рицинусово масло и сода бикарбона – лекува повеќе од 25 болести