Старите народни лекови се најдобри бидејќи со векови се применувале а нивната примена е усовршена до перфекција!

Овој природен лек има мноштво позитивни ефекти за здравјето, а неговата примена е неограничена. Холистичката медицина често го препорачува рицинусовото масло за третирање на болести кои главно се отпорни на традиционалните терапии.

Доктор Вилијам Мекгреј детално го опишал успехот во лекувањето на различни тегоби со ризинусово масло:

1. Алергиите исчезнуваат ако испиете пет капки рицинусово масло секое утро.

2. Рани, посекотини и модринки брзо заздравуваат кога се мачкаат со ова масло.

3. Масирање на стомакот со рицинусово масло последните два месеци од бременоста спречува појава на стрии.

4. Повредениот зглоб брзо заздравува ако го завиткате во облога од рицинусово масло и ја оставите да делува преку ноќта.

5. Збележано е подобрување на слухот со капнување на рицинусово масло во увото.

6. Катаракта може да се излекува со капнување на една капка масло, секоја ноќ пред спиење.

7. Забележано е елиминирање на пилонидалната циста со примена од рицинусово масло.

8. Темните дамки може да се избелат со мешавина од рицинусово масло и сода бикарбона.

9. Олеснете ги очните алергии со вртивање на рицинусово масло на капаците пред спиење.

10. намалете ја болката во долниот дел од грбот со бологи натопени во ова масло, барем еднаш седмично.

11. Олеснете хронична дијареа со примена на облози во областа на стомакот.

12. Со дневна примена на облога на вратот во текот на 3 месеци може да се отстранат чворови на гласните жици и хронична засипнатост.

13. Забележано е целосно елиминирање на тинитус со орално консумирање на 6-8 капки рицинусово масло во текот на 4 месеци.

14. Хиперактивност може да се легува со облоги во пределот на стомакот.

15. Брадавиците исчезнуваат во текот 4-седмично мачкање со рицинусово масло.

16. наслагите од калциум на табаните исчезнуваат со секојдневна масажа со рицинусово масло.

17. мешавината од рицинусово масло и сода бикарбона помага при третирање на рак на кожа.

18. Рчењето престанува по 2-седмична примена на облози со ова масло на стомакот.

19. Убодот од пчела брзо заздравува по нанесување на рицинусово масло.

20. Растот на коса може да се поттикне со секојдневна масажа со ова масло, 20 минути пред шампонирање.

21.Хепатитисот брзо закрепнува со користење на облози натопени во рицинусово масло.

22. Габичките на ноктите можете да ги елиминирате со секојдневна употреба на облогата.

23. Со користење на општи облози се лекува алкохолизам.

24. Со редовна надворешна употреба на маслото може да се отстранат младежи.

25. Забележано е подобрување на здравствената состојба кај терминална фаза на карцином со користење на облози со рицинусово масло.

Облога од рицинусово масло

Поради силното делување врз циркулацијата, ова масло често се користи во облози.

Се што ви е потребно е ладно цедено рицинусово масло, чиста газа, пластична фолија, термофор или шише со топла вода и пешкир. Пред и после употреба на облогата, кожата исчистете ја со раствор од сода бикарбона.

Во загреано масло натопете газа и стевете на критичното место, прекријте со фолија, потоа ставете термофор, завиткајте со пешкир и оставете минимум еден час. Во текот на ова треба треба да се опуштите и да мирувате.

Облогата може да ја применувате 40 дена. Пред секоја употреба додадете доволно масло.

Облогата секогаш се загрева пред употреба. Ако маслото ја промени бојата или мирисот, направете нова облога.