Лекување на хеликобактеријата на природен начин, после овој лек бактеријата не се враќа

Многумина од нас се соочуваат со проблеми на желудникот како резултат на хеликобактеријата. Хеликобактеријата може да предизвика многу б олна состојба и посериозни здравствени состојби кои е важно навреме да се лекуваат.

Оваа бактерија бара долг и т ежок третман за целосно да се иско-рени. Многу често, хеликобактеријата станува резистентна на антибиотиците, затоа во овој случај е потребно да се насочите кон други природни третмани, за кои сведоштвата кажуваат дека се најлековити.

Денеска се знае дека најчеста причина за оваа инфекција е бактеријата хеликобактер пилори (ХП), која едноставно го „ј аде“ желудникот. Медицинската статистика покажува дека инфекцијата со хеликобактер пилори е многу често распространета меѓу луѓето, или во просек од неа стра.да околу 56% од светската популација.

Во развиените земји, со оваа желудочна бактерија се заразени од 40 до 50% од луѓето, а од 80 до 90% во земјите во развој. Оваа бактерија е в иновна за развојот на сите видови хроничен гастритис, односно хронично воспаление на желудочната обвивка.

Околу 80% од инфекциите со хеликобактер се асимптоматски, односно б олниот нема некои посебни симптоми. Агре.сивноста на бактеријата и осетливоста на домаќинот се одговорни дали пациентот ќе нема симптоми и ќе помине со воспаление на слузокожата – гастритис или пак, ќе дојде до создавање чир на желудникот, па дури и рак.

Различни соеви имаат различни својства. Едни може веднаш да доведат до те.шки оште.тувања на желудникот, други може со децении да живеат на површината на слузокожата и да предизвикаат само слаба реакција. Акутната инфекција може да се изрази како акутно воспалување на желудочната слузокожа или гастритис.

Се манифестира со гастрична б олка, ж арење и п ечење во пределот на желудникот, киселини, чувство на надуеност, г адење и п овраќање. Доколку болеста не се лекува во оваа фаза, таа преминува во хроничен гастритис и дуоденитис, што понатаму може да доведе до појава на чир на желудникот и на дванаесетпрсното црево.

Овие заболувања може да бидат живото.загрозувачки доколку настане нивно напук.нување – перфорација, кр-вавење и појава на црн измет, како и п овраќање на црна содржина како талог од кафе. Нелекуваната инфекција натаму предизвикува развој на хроничен гастритис, со последици на кр-вниот систем и појава на анемија.

Начинот на пренесување на инфекцијата сè уште не е потполно докажан. Досегашните сознанија говорат дека хеликобактер пилори се пренесува преку директен контакт од инфицирана на здрава индивидуа и тоа најчесто на три начина.

Од желудник на уста, кога при подригнување бактеријата може да се пренесе од желудникот во устата и преку плунката може да се пренесе на уста на здравото лице. Потоа од уста на уста. Бидејќи бактеријата е најдена на р анички во усната шуплина може да се пренесе директно по орален контакт.

Лекување на хеликобактеријата на природен начин, после овој лек, бактеријата не се враќа – рецепт

Постапка: Во 2 литарска стаклена тегла, прелијте 1 литар маслиново масло. Додајте половина килограм суви смокви во маслото кои треба да бидат пресечени на помали парчиња. Затворете ја теглата херметички и оставете ја да отстои 40 дена.

По изминатото време, кон-сумирајте 1 лажица од маслото пред појадок. На гладно јадете и една смоква заедно со маслото. Трудете се да јадете варена и лесна храна без премногу зачини, особено избегнувајте ги лутите. Одбегнувајте да јадете кисела, масна храна особено сувомеснати производи. / Текстот за НМД.мк го напиша Мартина Христовска

Претходна статијаСОДА БИКАРБОНА И ЈАБОЛКОВА КИСЕЛИНА: Помешајте и направете лек за овие досадни заболувања
Следна статијаПомага таму каде што лековите не успеале да помогнат, природен сок од смрека за лекување на дијабетес и слaбeeњe