Дали пиете вода наутро, после будењето?

Во Јапонија многу одамна се применува оваа терапија во традиционалната медицина како успешна во лекувањето на хронични, тешки заболувања, но и болести на модерното време.

Ова е всушност позната јапонска терапија која спречува и помага во лекувањето на многу болести, но последниве децении е прифатена и се применува ширум целиот свет.

Нема сомнеж дека водата е едно од најкорисните пијалаци за целокупното здравје.

Познат е и фактот дека 2/3 од човековото тело е изградено од вода и дека оваа состојка е од витално значење за опстанокот на човештвото и на секое живо суштество воопшто.

Но, едноставната навика која вклучува вода за пиење може да ни помогне да го подобриме здравјето на повеќе новоа.

Сè што треба да направите е да испиете чаша вода во моментот кога ќе се разбудите. Како што ги миете лицето и телото однадвор, така треба да се измиете и однатре.

Ако мислите дека тоа е тривијално и дека нема ништо да постигнете, не сте во право.

Ова всушност е позната јапонска терапија со вода е и исклучително ефикасна во превенцијата на различни состојби и здравствени состојби.

Наутро штом ќе се разбудите испијте 650 мл вода (тоа е нешто помалку од 4 чаши). Не консумирајте вода од чешма, освен ако нема филтер за прочистување. Многу е подобра дестилираната вода.

Ако консумирате дестилирана вода, се препорачува да додадете некои минерали како „трошка“ сода бикарбона.

Додајте една мала лажичка на целата количина вода, бидејќи во спротивно може да биде штетно ако се претерува.

45 минути откако ќе ја испиете водата, започнете ги дневните обврски, односно, можете да појадувате. Во периодот на тие 45 минути не јадете ништо.

Пијте најмалку по една чаша вода пред секој оброк и не пијте ништо друго после два часа по оброкот.

Не треба да се пие вода ниту за време на оброкот за да не ги разредите желудочните сокови и да го оневозможите правилното варење на храната.

На тој начин драстично ќе подобрите вашето здравје. Повеќе прочитајте ОВДЕ. Секој индивидуално треба да се советува со својот лекар.