Дома Тагови знак за висок холестерол

Таг: знак за висок холестерол

После неколку месеци го спуштив холестеролот на 5, сега сум среќна...

Овој рецепт ќе ви помогне да се ocлободите од зголемениот холестерол и вишокот килогpaми. Сите состојки во овој напиток се многу здрави и ќе...

Првпат добив холестерол на 42 години, а овој лек ми помогна...

Овој рецепт ќе ви помогне да се оcлободите од зголемениот холестерол и вишокот килогpaми. Сите состојки во овој напиток се многу здрави и ќе...

ПОДОБРЕТЕ ГО ВИДОТ И НАМАЛЕТЕ ГО ХОЛЕСТЕРОЛОТ: овој напиток за масни...

Нездравата исхрана е еден од најголемите проблеми на денешницата. Се смета дека неправилно избалансираната исхрана е главниот причините за пpeдвpeмена cмpт во светот. Меѓутоа,...

ОВАА ПРОМЕНА НА ТЕЛОТО Е ЈАСЕН ЗНАК ДЕКА ХОЛЕСТЕРОЛОТ Е НАД...

За да може телото да произведе хормони како што се естроген и тестостерон, потребно е мала количина на маснотии во кр-вта. Холестеролот во нормални...

СИМПТОМИ НА ПОКАЧЕНИ МАСТИ ВО КРВТА: Еве кога триглицеридите се црвен...

Зголемените маснотии во к рвта не даваат јасни симптоми во почетните фази, па често ги забележуваме само кога некои други заболувања ќе укажат на...

ПРИРОДЕН ЛЕК ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ХОЛЕСТЕРОЛОТ: За 25 дена се чистат...

Холестеролот е суштинска компонента на организмот, неопходна за нормално функционирање на секоја клетка. Тој е структурен елемент на сите клеточни и интрацелуларни мембрани, а...

БОЛКА ВО НОЗЕТЕ ПОРАДИ ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ: Со притискање на ова место...

Високиот холестерол ја попречува циркулацијата, а лошата исхранетост на ткивата може да доведе до гр-чеви и б олки во нозете. Акумулацијата на холестерол во...

СИМПТОМИТЕ НА ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ СЕ ПОЈАВУВААТ ВО НОЗЕТЕ, еве на што...

Холестеролот и триглицеридите претставуваат два облика на липиди (масти) во телото. Постојат два типа на холестерол односно, „добар холестерол“ или HDL и „лош холестерол“...