Дома Тагови велигденски понеделник

Таг: велигденски понеделник

Утре се бришат женските гревови: Велигденски понеделник, на кој се изведуваат...

Според византискиот обред ова е првиот ден од Светата седмица – седмицата после Велигден. Утре е е Велигденски, Светол понеделник – првиот ден после Христовото...

Денес се бришат женските гревови: Велигденски понеделник, на кој се изведуваат...

Денес е Велигденски понеделник – првиот ден после Христовото воскреснување кога станал од својот гроб. Според византискиот обред ова е првиот ден од Светата седмица...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"