Дома Тагови василичарска погача

Таг: василичарска погача

Василичарска погача од пченкарно брашно, жолта како дукат и мека како...

Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна слава, а оние кои го носат името на Свети Василиј Велики го слават својот именден. На...

За многу години Стара нова година – Василица! Здравје, љубов, среќа,...

Фотографја и рецепт на Лидија Стојанова (пост од архива). Голема благодарност до нашата читателка Лидија Стојанова од Неготино што го сподели со нас овој...

За многу години Стара Нова година – Василица! Здравје, среќа, љубов,...

Фотографја и рецепт на Лидија Стојанова. Голема благодарност до нашата читателка Лидија Стојанова од Неготино што го сподели со нас овој пост за Василичарска погача. Потребни...