Дома Тагови сурутка

Таг: сурутка

Сурутката е толку лековита што маж ми си ја исчисти жолчката...

Фото и рецепт: Емина Кесеровиќ Со таа сурутка се спаси маж ми. Си го исчисти жолчното ќесе кое му беше полно со талог (муљ), а...

Лек со росопас и сурутка против тумори и регенерација на дигестивните...

Овој рецепт го спречува ширењето на метастазите - Овој рецепт особено се препорачува за жителите кои живеат близу фабрики и во загадени градови како што...

Древен селски напиток – заборавен, а лекува сè!

Низ историјата нашите баби ја користеле сурутката како лек и дефинитивно не грешеле. Сурутката е нус-производ кој се добива при производство на сирење. Индустриското производство на...