Дома Тагови поучна приказна

Таг: поучна приказна

ТРИ АРАПСКИ МУДРОСТИ ЗА ОНА ШТО НЕ СМЕЕТЕ ДА ИМ ГО...

Не искушувајте ги другите луѓе со вашите тајни, велат Арапите, а ние веруваме дека тие се 100 % во право. Во продолжение прочитајте ги...

Вистинска приказна за старецот Пајсиј Светогорец и мајката која го проколналa...

Ова е вистинита приказна. Cтарецот Пајсиј Cветогорец е еден од најважните старешини на Cвета Гора на 20. век, православен христијански монах, кој стана една...

Кога некој постојано ни упатува навреди, дали треба да му вратиме...

ПОУЧНА ПРИКАЗНА за мудроста на старите. Дали е подобро да возвратиме на навредите и едноставно да си премолчиме? Прочитајте ја оваа поучна приказна, можеби...