Дома Тагови народни верувања

Таг: народни верувања

Овие работи носат несреќа во домот – ослободете се од нив!

Ова е список на работи од кои треба да се ослободите и кои според некои народни верувања влијаат негативно врз вашата среќа: ЦРНА ВЛЕЗНА ВРАТА Никако...

Магиската моќ на лукот: може да ни помогне да се заштитиме...

Извадоци од НАРОДНИТЕ ВЕРУВАЊА: Лукот ги елиминира сите видови непријатности. Има бројни здравствени предности, но исто така, лукот се поврзува и со заштита од зли...

Мали трикови за заштита на домот: лутите пиперчиња го штитат домот...

Извадоци од Народните верувања: “Детелината со 4 листови е моќна заштита и носи успех. Ако слушнете чудни звуци во куќата, поставете по една глогова гранка...