Дома Тагови молитва за задушница

Таг: молитва за задушница

УТРЕ Е ЗАДУШНИЦА: Да се помолиме и да споделиме милостина

Православните христијани утре ја одбележуваат Митровденската задушница во знак на сеќавање на по-чинатите. Црквата пропишала посебни денови – задушници, четирипати годишно, кога верниците се...

ЗАДУШНИЦА: Таму горе во небесните височини се душите на многу мои...

Таму горе во небесните височини се душите на многу мои сакани. Нека пламенот на оваа свеќа ги потсети дека тие се секогаш во моето...