Дома Тагови мед од глуварче

Таг: мед од глуварче

Детално објаснување како да направите мед од глуварче

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ: 400 цветови 2 литри вода 2 кг шеќер 2 лимони ПОСТАПКА: Глуварчињата наберете ги напролет кога се во полн цвет, најдобро на пладне. Исперете ги во неколку води,...

Лековит мед од глуварче: пролетниот е најсилен и најлековит!

Фото и рецепт: Александра Илиќ Потребни состојки: 400 цветови 2 литри вода 2 кг шеќер 2 лимони Постапка: Глуварчињата наберете ги напролет кога се во полн цвет, најдобро на пладне. Исперете ги...

Магичен напиток кој преку ноќ ги топи килограмите, а покрај тоа...

Напиток кој согорува стотици калории додека вие седите и читате книга? Секако! Можно е, доколку ги искористите лековитите својства на циметот и медот од...

ГЛУВАРЧЕ: мед, сируп, чај, еликсир: за кашлица, слабеење, за црн дроб,...

МЕД ОД ГЛУВАРЧЕ Од цветовите од глуварче се прави исклучително вкусен и лековит мед: отворени цветовите и свртени кон горе, се редат во тегла да...