Дома Тагови Манастирски лек

Таг: Манастирски лек

МАНАСТИРСКИ РЕЦЕПТ ЗА ЛЕКУВАЊЕ КАШЛИЦА: Оваа билка ги чисти белите дробови...

Моќната состојка содржана во слаткиот корен ја прави корисна во чајната мешавина што се правела во старите времиња во манастирите, за лекување кашлица, чистење...

Го користат во сите женски манастири и затоа се секогаш здрави...

Сите овие билни растенија се богати со лековити својства што ги потврдија многу генерации, а со кон.сумирање на овој е ликсир ќе можете да...

ПОУКИ ЗА ИСХРАНАТА од манастирот Острошки, само вака ќе останете здрави...

За да останете здрави и да го одржите внатрешниот мир со самите себеси треба да претпочитате одредена храна која се верува дека има духовна...

Ова се неколку природни лекови кои ни ги испрати монах –...

Народната медицина преовладувала во текот на првата половина од Средниот век, особено во руралните средини. Се базирала на билкарство, лекување со минерали- кристалотерапија- магиски...

Лек за дијабетес: Манастирските жители целосно се излекуваат од оваа болест

+++ МАНАСТИРСКИ ЛЕК – ДИЈАБЕТЕС Потребни состојки: 1 килограм БАГРЕМОВ мед 100 мл јаболков оцет 100 г мелен цимет Постапка: Добро се промешува за да се добие компактност.
Болниот да зема два...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"