Дома Тагови Љубовен венец

Таг: Љубовен венец

КРАЛ НА ЧАЈНИТЕ КОЛАЧИ: Комисброт – мек, миризлив, со суво овошје

Рецептот е постар од мене самата, од мајка ми… го памтам уште од детството. Ова е вистинкиот мирис и вкус од детството! I РЕЦЕПТ. Потребни...

НЕОДОЛИВ ДЕСЕРТЕН КОЛАЧ СО СУВО ОВОШЈЕ: Воздушест и мек како слатки...

За некого ова е сладок леб познат уште како милиброд или козинак. Најчесто се приготвува за поголемите празници како Велигден и Божиќ, но толку...

Комисброт: кралот на чајните колачи,мек, миризлив, со суво овошје

Рецептот е постар од мене самата, од мајка ми… го памтам уште од детството. Ова е вистинкиот мирис и вкус од детството! Потребни состојки: 6 белки, 200...

ЉУБОВЕН ВЕНЕЦ – највкусното слатко лепче со суво овошје

I РЕЦЕПТ – Највкусното слатко лепче со суво овошје – Рецепт за колач ЉУБОВЕН ВЕНЕЦ. За да биде меко лепчето и воздушесто, одвојте ги...

Највкусното слатко лепче со суво овошје – Рецепт за колач ЉУБОВЕН...

За да биде меко лепчето и воздушесто, одвојте ги белките од жолчките и прво изматете ги белките, па потоа додадете ги и жолчките. Соединете ги...

ЉУБОВЕН ВЕНЕЦ: Колач со суво овошје

Највкусното слатко лепче! Обично се приготвува за новогодишните празници, Божиќ, за ваеридба свадба... Но толку многу е вкусно што може да го приготвувате многу...