Дома Тагови лекови со ајдучка трева

Таг: лекови со ајдучка трева

ПРИРОДЕН ЛЕК И ПРЕВЕНТИВА ЗА МИОМИ: Комбинација од најдобрите 3 состојки

Жените отсекогаш се потпирале на природата како извор на здравје и лековити билки кои можат да помогнат при различни состојби кои се се почести...

СИТЕ ЛЕКОВИ СО АЈДУЧКА ТРЕВА – за деца, затнати вени, песок...

Ајдучката трева (столисник) е многу отпорна и адаптибилна билка која може да се најде во секој крај. Поседува број лековити својства, а според отецот...

Ајдучка трева и невен – едноставен и проверен рецепт за болести...

Aјдучката трева е отпорна билка позната како столисник, а може да биде висока до 80 цм. Бојата на стеблото е светло зелена или црвено-кафеава....

10 чаеви од ајдучка трева за лекување на сите женски болести...

Aјдучката трева е отпорна билка позната како столисник, а може да биде висока до 80 цм. Бојата на стеблото е светло зелена или црвено-кафеава....

Запишете си ги рецептите со ајдучка трева: природни лекови за сите...

Свештеникот Кнајп во своите записи кажува: „Жените би биле поштедени од многу болести кога на време би почнале да ја користат  ајдучката трева!” Болките...

Златна билка – Лекува 100 болести, особено е добра за жени,...

Белата ајдучка трева е добро позната билка во целиот свет. Тоа е повеќегодишно тревесто растение кое достигнува височина и до 1 метар. Билката е покриена...

Покрај оваа билка ниеден лек нема да ви биде потребен: лекува...

Ајдучката трева е повеќегодишна билка која спаѓа во редот на најлековитите. Многупати се покажала како корисна во итни ситуации кога било неопходно да се...

Ајдучката трева ги лекува сите рани, внатрешни и надворешни, женски стерилитет,...

За ајдучка трева (lat. Achillea milefolium) пишува билкарот Мартин Најдовски. Доколку имате прашања во врска со оваа билка или приготвувањето на некои од рецептите,...