Дома Тагови лек за дијабетичари

Таг: лек за дијабетичари

Ако се пие после секој оброк, го регулира шеќерот: овој лек...

Кога телото не произведува доволно инcyлин xopмон, се развива дијабетес тип 2. Симптомите кои укажуваат на оваа состојба, меѓу другото се и чyвството на...

МОЌЕН ЛЕК: Шеќерот се намалува по 1 седмица, евтин и лесно...

Лековитата вода од лук е моќен лек за јакнење на имунитетот, многу е евтин и лесно се подготвува. Луковата вода ги спречува бактериите, паpaзитите...

Лек за дијабетичари: на расолницата додајте ги овие две состојки за...

Расолницата од кисела зелка е добар лек за дијабетичари, бидејќи го намалува шеќерот во кр-вта и го подобрува варењето. Корисно е секојдневно да се...

КОРЕН ВРЕДЕН КАКО ЗЛАТО: го намалува шеќерот, а се применува 10...

Шеќерна болест или дијабетес е хронично системско п opeметyвање на метаболизмот, кое се карактеризира со хипергликемија, т.е. трајно зголемување на нивото на нивото на...

КОРЕН ВРЕДЕН КАКО ЗЛАТО: го намалува шеќерот, а се применува 10...

Шеќерна болест или дијабетес е хронично системско п opeметyвање на метаболизмот, кое се карактеризира со хипергликемија, т.е. трајно зголемување на нивото на нивото на...

ЛЕК ЗА ДИЈАБЕТЕС ОД 3 СОСТОЈКИ: Според рецепт на доктор –...

Некогаш, дијабетесот се сметал за болест која не може да се лекува, а луѓето кои ќе се разболеле, ги оставале да прожи-веат уште колку...

Напиток за смирување на кашлицата и болното грло, исто така го...

Лисјата од смоква се едногодишни, големи, жилави, гру-би и малку влакнести. Цветовите од смоква се разликуваат од другите цвеќиња. Тие се развиваат заедно во...