Дома Тагови ишијас

Таг: ишијас

Лек за ишијас, дископатија, шилци и други болести на зглобовите

Дегенерацијата на еден или повеќе интервертебрални дискови на ’рбетот се нарекува дископатија, состојба која може да биде болна и да влијае врз квалитетот на...

Поради болки од ишијас со ползење заминал на лекар, а тој...

-Од архивите на НМД (искуства и исповеди) -Ползејќи заминал на лекар поради неподнослива болка од ишјас, а лекарот му го дал овој природен лек. Една од...

Дали сте позитивни или негативни на Лазаревиќ тестот? Зачестена дијагноза меѓу...

Дали сте позитивни или негативни на Лазаревиќ тестот: доколку во текот на сите три делови од тестот се појави болка долж нервот ишијадикус –...

Оваа билка ми го спаси животот – вистинита приказна! (Рецепти за...

Ова е неверојатна и вистинита приказна за човек кој се спасил од смртоносниот канцер. Неговата приказна открива една обична билка која му го спасила животот....

ВКЛЕШТЕН НЕРВ: Излекувајте го ишијалниот нерв со овој 10-минутен метод

ВКЛЕШТЕН НЕРВ Каков било притисок на околното ткиво врз нервот ќе предизвика надразнување и ќе ја нарушува работата на нервите, со последици од болки до губење на...

Се колнат дека делува: ова млеко лекува болки во грбот

Еден од популарните рецепти за олеснување на тегобите е млеко со лук. Звучи невообичаено, но луѓето се колнат дека помага. Статистиката вели дека неиздржливата болка...

Ишијасот измачува многумина – еве како да се ослободите од овие...

Кога меѓупрешленскиот диск, поради протрузија ќе изврши притисок на нервот, доаѓа до болка која се протега долж ногата. Оваа состојба е позната како ишијас. Ишијасот...