Дома Тагови Бадеми во вода

Таг: Бадеми во вода

2 моќни состојки помагаат во превенција од тешки болести и стомачни...

Калиумот е еден од седумте есенцијани макроминерали кои треба да се внесуваат секојдневно, во релативно високи количества – најмалку 100 мг дневно. Калиумот им...

Напиток од 2 состојки – се пие на гладно за стомачни...

Калиумот е еден од седумте есенцијани макроминерали кои треба да се внесуваат секојдневно, во релативно високи количества – најмалку 100 мг дневно. Калиумот им...

Потопени бадеми лекуваат: холестерол, притисок, дебелина, коски и зглобови

Бадемите се многу вкусни, но истовремено здрави и богати со витамини Е, цинк, магнезиум и калциум… Традиционалната народна медицина вели дека е многу важно за...

Бадеми потопени во вода лечат: холестерол, притисок, дебелина, коски и зглобови

Традиционалната кинеска медицина вели дека е многу важно за бадемите преку ноќ да се потопуваат во вода, а потоа наутро да се изедат излупени. Бадемите...