Се’ што треба да направите е да исечете еден лимон на четвртинки, да го ставите на чинивче и малку да го посолите, па да го ставите врз наткасната покрај креветот во спалната соба – а резултатот е неверојатен.

Уште еднаш можеме да заклучиме дека природата се погрижила за се’ што ни е потребно. Па така, поединци спијат со посолен лимон крај главата бидејќи вдишувањето на тој мирис олеснува некои тегоби.

Ако на овој начин го ставите лимонот покрај глава, еве што се случува тогаш:

-Оваа комбинација го олеснува дишењето, особено кај луѓето кои патат од астма, алергија или се настинати.

-Крвниот притисок се нормализира

-Лимонот ги одбива инсектите, вклучително и комарците

-Нема зарипнат глас наутро

-Мислите се бистри после будење

-Можно е побрзо да се разбудите наутро, без помош на кафе

-Просторијата мириса пријатно и свежо.