Список на болести кои ги решаваат медот и оревите: Еве зошто треба да се јаде најмногу преку зима

Оваа комбинација многу ќе ви користи и доколку сте под емотивен срес или работите тешка физичка работа.

Медот и оревите се многу здрави намирници. Научниците одамна докажаа дека содржат голема доза важни витамини и минерали, со што благотворно делуваат врз организмот, а нивната смеса помага да се ослободите и од опасни болести.

За да ја подобрите работата на внатрешните органи и целиот систем, би требало често да јадете мед со ореви. Ќе ви користи и доколку сте под емотивен стрес или работите тешка физичка работа.

Кога редовно се консумира комбинацијата од ореви и мед, во нашиот организам се случува следното:

-Ако сте пателе од главолки – ќе исчезнат.

-се нормализира работата на дигестивниот систем. За да се ослободите од запек, почесто јадете ја оваа слатка смеса.

-помага за брзо закрепнување после пораѓај

.медот и оревите се незаменливи за женското здравје, бидејќи содржат супстанции кои го подобруваат дотокот на крвта во организмот во малата карлица, а со тоа го зголемуваат либидото.

-кај мажите ја зголемуваат потенцијата.

-за јакнење на имунитетот – доволно е секојдневно да изедете една лажица од оваа смеса. Ако веќе сте настинати, консумирајте почесто, бидејќи ќе ви помогне во одзатнување на носот и воспаленото грло.

-ако патите од анемија, јадете ги овие намирници, бидејќи содржат железо, цинк, манган и магнезиум.

-медот и оревите ги стабилизираат метаболитичките пореметувања.

-се препорачува во текот на интензивна умствена работа да се јаде почесто од оваа комбинација, бидејќи помага во подобрување на концетрацијата.

-Оревите содржат состојки кои ги ублажуваат ревматичните болки.

Во текот на зимскиот период имунитетот слабее, па телото станува подложно на различни инфекции. Зајакнете го својот организам со овие намирници и сочувајте го здравјето, зошто тоа ви е најважно!

Претходна статијаКонечно го имаме најдобриот рецепт за ситни колачи – ЛИМОНЧИЊА – излегуваат 80 парчиња!
Следна статијаЈапонија за нас е друга планета: Кога ќе видите како таму живеат, ќе се изненадите, особено од последното фото