Препознајте ги навреме симптомите за длабока венска тромбоза. Појавата на згрутчување на к рвта во нозете е опас-на состојба позната и како длабока венска тромбоза (ДВТ). Природното згрутчување на к рвта е корисно во случај на пов-реда, кога треба да се успори и спречи кр-вавењето.

Меѓутоа, пато-лошкото згуснување на к рвта и создавањето на тромби е сериозна состојба која моја да се третира. Густата к рв се лекува со разни препарати за разредување на истата. Но, доколку дошло до појава на тромби, односно кр-вта започнала да се згуснува без претходна пов-реда, формираните грутчиња може да ги затнат и целосно да ги бло-кираат к рвните садови.
Доколку чувствувате б олка кога ќе ги прекрстите нозете, додека сте клекнати, ги свиткувате стапалата или сте забележале промени на кожата, тоа се сигнали на кои треба особено да се обрати внимание и кои бараат посета на лекар.
Симптомите на к рвните згрутчувања во нозете се јавуваат поради бло-кираниот проток на к рвта. Кај здравите нозе к рвта тече низ вените назад до срцето. Меѓутоа, кога постои згрутчување, к рвта не може да помине низ него кон патот до срцето, па затоа се создава бло-када или затнување на кр-вниот сад, кое најчесто се манифестира како оток.
Затнувањето во кр-вните садови и отекувањето значат дека притисокот во вените се зголемил, што влијае врз околното ткиво. Затоа, симптомите за кр-вно згрутчување во нозете подразбираат б олка, особено при обидот за свиткување на стапалата.
ПРОМЕНА ВО БОЈАТА НА КОЖАТА. Доколку згрутчувањето ги затне вените на рацете или нозете, тие може да по-модрат или да попримат црвенкаста боја. Овие промени во бојата на кожата исто така, може да бидат и знак за тромбоемболија на бели дрибови – кога ќе стане бледа, синомодра и „леплива“.
Останатите симптоми на кои треба се обрати внимание кога станува збор за к рвни згрутчувања, се: оток, б олка, црвенило, кожата е топла на допир, промена на бојата на кожата. Ако имате некои од наведените симптоми, посетете лекар. Ова е природен лек:
ПРИРОДЕН ЛЕК ПРОТИВ ТРОМБИ: Се приготвува за 5 минути, се зема 1 лажица дневно

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ: 3 лимони и 50 г лук. Ова е меѓу најдобрите природни лекови за чистење на к рвните садови и отстранување на плаките од нивните ѕидови. Рецептот се приготвува за 5 минути, а се зема само една лажица дневно. Ако крвните садови ви се затнати, оваа „руска каша“ ќе ги исчисти.
Искуствата на оние кои го користеле овој природен лек се одлични, со брзи резултати. Освен што ги намалува маснотиите во крвта, исто така ги намалува и триглицеридите, како и нивоата на „лошиот“ холестерол.
За да го приготвите овој природен лек ќе ви бидат потребни само лимон и лук. Оваа комбинација има силни лековити својства и спречува појава на кр-вни згрутчувања, тромби. Оваа лековита „каша“ е најдобрата превенција за кардиоваскуларното здравје.

NMD.mk
Доколку имате густа крв и ризик од појава на кр-вни згрутчувања, тромби, маснотии во кр-вта, не го прескокнувајте овој природен лек ниту еден ден. Природното лекување на кр-вните садови трае најмалку три седмици, сè додека да ја потрошите полната тегла.

Ако исто така имате проширени вени на нозете, тогаш задолжително направете си ја оваа лековита каша и спречете создавање на тромби. Со овој лек ќе ја подобрите циркулацијата, а со тоа ќе ја подобрите и исхранетоста на ткивата и здравјето на целиот организам.