МОЛЕРИТЕ ОТКРИЈА ОДЛИЧЕН ТРИК ЗА ОТСТРАНУВАЊЕ НА ВЛАГАТА ОД SИДОВИТЕ: Потребна ви е само една неочекувана состојка…

Мувлата не само што е непожелна и грозна, туку и крајно опасна за респираторниот тракт!

Колку влагата во куќата и мувлата се навистина опасни по здравјето на луѓето предизвикува контроверзии во медицинскиот свет. Она што е сигурно е дека собите во кои има мувла не мирисаат пријатно.

Како и ѕидовите покриени со жолти дамки од кои често се лупи бојата и аглите од кои се шират површини покриени со црно, дефинитивно не се убава глетка.

Доколку оваа појава не се третира, по одреден период се појавува и мувла. Мувлата не само што е непожелна и грозна, туку и крајно опасна за респираторниот тракт.

Можеби веќе сте користеле облога против влага, варикина или различни абсорбери, чија цена е многу висока. Можеби дури и сте биле принудени да ги сушите ѕидовите со фен?

Ако мислите дека сте истражиле сè, обидете се да земете песок-апсорбер за мачки.

Изберете песок кој добро ја впива влагата, има пријатен мирис и може да ја претвори урината на мачката во грутки.

Прочитајте: „Влагата и мувлата се тивки yбијци – направете ТЕСТ дали во вашиот дом има СКРИЕНА ВЛАГА“ОВДЕ.

Песок можете да најдете и во продавниците за храна, а цената е исклучително прифатлива. Наредете го песокот во чаши и ставете го на места каде што најчесто се појавува влага.

После десет дена ќе бидете изненадени од резултатите.