Една многу пријатна, енергична повозрасна дама напиша: „Во 1985 година, после две операции кои ми беа направени во краток период, бев испуштена од клиниката за онкологија.

Ме испратија дома за да си умрам, а подоцна дознав дека си мислеле дека имам само уште 10 дена живот.

Дома лежев во кревет два дена и се сетив на рецептот за еден третман врз целиот организам, главно за лекување на тешки болести и болки во нозете. Главна состојка во лекот беше алоето.

Знам дека рецептот го имав некаде сочувано сосе упатството за подготовка и употреба, само требаше да се сетам каде сум го ставила.

По сеќавање го знаев приближно рецептот и се снабдив со потребните состојки. Од 4-5 годишно старо алое ги отстранив листовите, добро ги измив, ги избришав, ги пресеков трњето и ги ставив во мелница за месо. Добив сок од околу 2 литри.

Зедов 3 килограми мед и две шишиња вино. Сето ова го мешав во чиста емајлирана чинија додека убаво да се соеини и изедначи.

Количината е доволна за 2-3-литарски тегли. Цврсто затворени, завиткани во црна крпа, ги оставив во подрумот на цементот. Но, по колку требаше да земам од смесата и како, заборавив.

После 10 дена извадив една тегла, ја протресов, ја истурив смесата во шишиња и почнав да пијам по 1 лажица три пати на ден, еден час пред јадење. Шишињата ги чував во фрижидер завиткани во црна крпа.

Ја користев оваа мешавина долго време, а во октомври отидов на консултација. Тогаш всушност дознав што предвидувале лекарите за мене.

Се појави и резултатот во клиниката за онкологија, потпишана од нејзиниот главен лекар. Ја прочитаа мојата дијагноза за “карцином на грлото на матката во гангренозна фаза на ткивото”.

Бев испуштена како неизлечив случај, а за време на прегледот во есен, бев потполно здрава и додадов уште 22 килограми на мојата тежина.

Потоа им го опишав начинот на лекување, она што го применив со некои подобрувања: не го полевајте алоето 5 дена пред да го берете.

Користете црвено вино од 16-18 степени. Оставете ја смесата да отстои 5 дена.  Земете 1 лажиче првите пет дена, а потоа – 1 лажица најмалку 2-3 недели, но посакуваниот третман е 1,5 – 2 месеци.

Важно е пациентите да имаат апетит во првите денови. Истата смеса во иста доза се препорачува за третман на белодробна туберкулоза, чир на желудник, како и психијатриски нарушувања и хронични заболувања на крвта, гинеколошки заболувања, парализа, забоболка и главоболка.

Методот е универзален во борбата против хронични и акутни лезии на желудникот, црниот дроб, цревата, срцето.  И не само куративно, туку и превентивно.

Потребни состојки:

350 г алое
600 г мед
350 г вино

Постапката е погоре опишана. На секои пет години откако бев излечена, оваа инфузија ја правам профилактички. Јас веќе имам 78 години, но не брзам да умрам. Собирам разни лековити билки, пијам чај од нив и правам вежби наутро 40 минути.