Сончевите капки – капките масло од семка од кајсија се одговорот за виталноста и долговечноста на хималајскиот народ од малото Кралство Хунза.

Македонците знаат за нив од 2005-та особено од 2008-та година кога Кралот на Хунза-Мир Газанфар Али Кхан co своја делегација ја посети Република Македонија…

За нив се зборува дека вообичаено живеат пo 120 години, а многу често стануваат и родители и после 100-тата.

-Хунзите сметаат дека од ОВОЈ свет треба да се замине заради старост, а не заради болест. Ним не им се познати термините: тумор, меланом, карцином или рак…. најстрашните болести на нашиот век.

Загрижени од фактот што истите тие болести во Република Македонија и регионот добиваат размери на епидемија, Хунзите ни го испраќаат нивниот еликсир – Hunza Apricot Kernel Oil, рачно исцедени сончеви капки, екстракт од семките на хималајските кајсии, добиени пo древна рецептура, непроменета co векови, толчејќи ги семките камен на камен…

Затоа и количината на Б-17 е 200 пати поголема од било кој познат извор.

Освен витаминот Б-17 и другите Б витамини, Хунза Маслото од семките од кајсии ги содржи и витамините А и Е, линолна и други есенцијални масни киселини.

МАСЛОТО ОД СЕМКИ ОД КАЈСИЈА е силен антиоксиданс кој го јакне вашиот организам и го прави отпорен на болести, го хармонизира матаболизмот на сосема природен начин, а co метаболичката терапија  помага за чистење и отстранување на токсините насобрани во телото.

Ги сузбива алергиските реакции, делува антивирусно и антивоспалително, помага при лечење на астма, хроничен бронхит, кашлица и ангина.

Според личните искуства на луѓето од Хунза, нивното масло од кајсија ги ублажува, а co време и сосема ги отстранува ревматските болки, ако болното место се масира co неколку капки секој ден.

Според Хунзите ова масло ја зајакнува сексуалната моќ, а афродизијачките својства се огледувале во фактот дека многу чест случај бил кога тие станувале родители и после 100-тата.

*Ја негува кожата на единствен начин, совршено впивајки се без да остава мрсни траги. Делотворно е и за бебешката и за возрасната кожа на која и треба хидратација.

*Спречува иритации, акни, егземи, но има и зацелувачко дејство кај посекотини, рани и изгореници. 

*Хунзите им го даваат и на своите деца секојдневно по една лажичка во млекото, или навечер, за добар сон.

*За возрасните се препорачуваат 7-10 капки наутро и навечер.

*Кога се користи за козметика и нега на кожата-можете да го употребувате колку сакате.

*Несакани ефекти од користење на Хунза маслото од кајсија досега не се забележани.