Јаткастите плодови не само што изобилуваат со корисни материи како што се: полинезаситени масти, феноли, витамин Е и многу антиоксиданси, но исто така, може да имаат изненадувчки ефект врз целокупното здравје.

Со вклучување на само 5 ореви дневно во секојдневната исхрана, може да бидете сигурни дека ќе почувствувате некои изненадувачки здравствени предности:

-намалување на обемот на половината

-намалување на ризикот од болести на срцето

-подобро здравје на мозокот

-понизок холестерол

-зголемен број на сперматозоиди кај мажите

-намален ризик од дијабетес

-превенција од рак

-јакнење на косата , кожата и ноктите

Постојат повеќе причини за да ги вклучите оревите во својата секојдневна исхрана, но како што можете да видете, оревот може да даде и многу задоволувачки предности кои не се забележани кај други намирници.

Што се случува со вашето тело после 4 часа откако сте изеле само 5 ореви?

Ефектот од консумирањето на оревите е толку голем што многу луѓе имаат здравствена корист уште веднаш после 4 часа од консумацијата.

Оревите тогаш можат целосно да ги ослободат своите хранливи материи и витамините, кои го снабдуваат телото со гориво до следниот оброк.

Оревите се познати стабилизатори на стресот.

Антиоксидансите во оревите го јакнат срцето и се борат против слободните радикали. Омега-3 масните киселини ги намалуваат симптомите на депресија и симптомите на АДХД.

Органите започнуваат поефикасно да функцуинираат, што значи се спречува затнување на артериите а соодветно на тоа и добра снабденост со крв до сите делови на телото.

Ако се консумира во умерени количини, нема да предизвика дебелеење, а наместо тоа, ќе го поддржува општото здравје, ќе ја регулира тежината и величината на струкот. Повеќе прочитајте ОВДЕ.