Home Здравје Лекар од Америка открива рецепт за најмоќниот природен антибиотик кој ја уништува...

Лекар од Америка открива рецепт за најмоќниот природен антибиотик кој ја уништува секоја инфекција

Прочуениот лекар Ричард Шулц открива рецепт кој го нарекол “Супер-тоник”, бидејќи помага во лекувањето на мнобројни здравствени состојби.

Тинктурите се едни од најдобрите природни лекови, пред сè затоа што извлекуваат и чуваат во себе сè што е најдоброто од билките. Од друга страна, многу се силни, па треба внимателно да се користат.

Иако тинктурите обично се прават со алкохол, сепак, треба да знаете дека и јаболковата киселина е совршен растворувач ако сакате да направите тоник-тинтура.

Не само што овој тоник е 100% нетоксичен, туку поседува и бројни лековити својства:

-помага во регулирање на киселоста на организмот

-помага во регулирање на дигестивниот тракт

-има силно антимикробно дејство

-го намалува холестеролот

-помага при чувствителност на инсулин

-има антифугални, антибактериски и антивирусни својства

-го јакне имунолошкиот систем

Д-р Ричард Шулц нагласува дека е потребно да користите органски состојки или истите сами да ги одгледувате, за да може да ги извлечете од нив позитивните ефекти.

Потребни состојки:

1 најлута пиперка која можете да ја набавите
1 цела главица лук
1 главица црвен кромид
1 корен од ѓумбир
1 корен од рен
нерафинирана, органска јаболкова киселина

Постапка:

Овој тоник се приготвува исто како и сите тинктури: состојките измијте ги, излупете ги, изрендајте ги или исечкајте ги ситно, ставете ги во една голема стаклена тегла и прелијте ги со јаболкова киселина, три прста над нив.

Ставете решеткаст потиснувач за да не испливува зеленчукот на површина. Поклопете го и оставете на темно место да отстои барем 2-6 седмици. Колку подолго стои, толку ќе станува посилен, а повременот потребно е да го протресувате.

За полесно користење, по изминатиот период смесата процедете ја низ густа газа. Тоникот складирајте го во мали теглички. Се чува на темно, ладно место. Остатоците од билките можете да ги замрзнете и да ги додавате во супи и други јадења.

Употреба: една ракиена чаша од 20-30 мл е доволна во текот на денот, меѓутоа, доколку се борите со тешки инфекции, може да земете 5 или 6 дози дневно.

Се користи за подобро варење, за имунитет и лекување на разни болести. Може да додадете и малку мед за подобрување на вкусот. Во текот на денот потребно е да пиете и доста вода.