Не грижете се премногу за она што другите го мислат за вас, туку живејте ја својата вистина. Оние кои се лутат на вашата искреност често се оние кои сакаат да ја живеете нивната лага.

За жал, има луѓе кои се склони да бидат ладнокрвни и да ги навредуваат другите. Нивната потреба да ги понижуваат другите произлегува од нивната внатрешна немоќ и незадоволство.

Тие се како луѓе кои фрлаат сенка на сончев ден, обидувајќи се да се издигнат со понижување на другите. Меѓутоа, ваквите постапки само ја откриваат сопствената маленкост.

Дали навистина веруваат дека ќе станат поголеми разочарувајќи, повредувајќи или понижувајќи ги другите? Дали е можно возрасен човек да не сфаќа колку патетично и ниско постапува кога се обидува да ги понижи другите? Каде исчезна чувството за почит и сочувство? Дали навистина исчезнаа тие основи на човештвото?

Што се случува во умот на човек кој го гради своето его врз туѓо понижување? Меѓутоа, овие луѓе често не се свесни колкава штета си нанесуваат со таквото однесување.

Тие не се свесни дека нивните постапки ја одразуваат нивната сопствена немоќ и празнина. На крајот, таквите луѓе се прават себеси безначајни. Тие не се свесни дека нивната темнина нема да ја засени светлината на оние над нив.

Луѓето кои не придонесуваат ништо и зрачат со злоба и завист, немаат право да ве повредат или обесхрабруваат. Не дозволувајте нивните зборови да навлезат во вас и да ве потресат. Нема потреба да се бориме со нив, ниту да возвраќаме. Доволно лошо си прават со своето однесување.

Веќе се казнети што живеат во таква средина на омраза и злоба. Понекогаш, кога ќе се соочите со нив, може да почувствувате потреба да возвратите. Сепак, ова не е мудра реакција. Без разлика дали верувате во законите на животот, одмаздата или кармата, постои нешто поголемо од нас што се грижи за правилниот баланс.

Ако возвратите, само ќе ве симне на исто ниво и воопшто нема да им наштетите. Луѓето како нив често се емоционално осиромашени, неспособни да ги чувствуваат и искусат емоциите како што тоа го прават добрите луѓе. Не ги валкајте рацете со нив, не вреди вашето време или енергија.

Запомнете, животот или „кармата“ имаат свој начин да ги исправат грешките. Постои невидлива сила која бдее над светот и ниту едно лошо дело не поминува незабележано.

Многумина веруваат дека овие „долгови“ некако доспеваат порано или подоцна. Животот или „кармата“ не само што се сеќава на нашите постапки, туку и на нашите емоции.

Забележува кога чувствуваме завист, посакуваме штета на другите или изразуваме омраза кон среќата на другите. Тоа се емоции кои имаат своја вибрација, а оваа сила ги чувствува.

Додека некои „долгови“ можат релативно брзо да доспеат, други можат да чекаат долго време. Но, без оглед на времето, законот на оваа сила делува незапирливо.

Така, дозволете му на животот или „кармата“ да го следи својот тек и вие продолжете да го градите својот свет заснован на љубов, почит и сочувство. Нека вашите постапки бидат проткаени со светлина и праведност, а „кармата“ нека ја постигне правдата на свој начин.

За повеќе корисни совети заследете ја NMD.mk, лајкнете ја и споделете ја нашата страница. Следно прочитајте: „ИСПОВЕД: Не oдмaздувајте се, не валкајте ги рацете, оставете кармата да ги заврши работите за вас“ – ОВДЕ.

ИСПОВЕД: Не oдмaздувајте се, не валкајте ги рацете, оставете кармата да ги заврши работите за вас