Ова се четири фантастични причини поради кои треба да уринирате додека се туширате…

1.На овој начин буквално ја спасувате планетата

Агенцијата за заштита на животната средина во САД објави дека уринирањето под туш може да заштеди и до 27% од проточната вода, бидејќи не мора да пуштате вода во ВЦ шолјата.

2.Дезинфекција на рани

Доколку имате гребаница или лузни, свежата урина може да помогне во нивна дезинфекција. Ја чисти раната и ја ублажува болката, го опушта ткивото. Доколку раната е сериозна, секако се препорачува посета на лекар.

3.Нега за вашата кожа

Урината е добра за лекување на осип или егземи. Уреата е активната состојка на бројни креми и масла за нега на кожата. Ја доведува рН вредноста на кожата во рамнотежа и одлична е за сува и чувствителна кожа.

4.Помага при габични инфекции

Урината ги третира грдите и досадни габични инфекции на стапалата. Најдобар начин е урината да се нанесе на кожата погодена со габички. Ќе бидете изненадени со резултатите, кои ќе се забележат за само неколку дена.