Испробан народен рецепт за циркулација, превенција од инфаркт и мозочен y дар. Еден од најголемите сериозни проблеми кој по-годува голем број луѓе се различните па-толошки состојби со циркулација.

Проблемите со циркулација можат да бидат предизвикани од различни субјективни и објективни состојби, а делумно се наследуваат генетски. Најмногу влијаат состојбите и ризик факторите кои се појавуваат во текот на животот како: пу-шење, де-белеење, нездрава исхрана, ал-кохол, недостаток на физичка активност..

Освен тоа, проблемите со дијабетес и хипертензија влијаат на стеснување на кр-вните садови. Наведените причини доведуваат до задебелување, ош-тетување и намалување на еластичноста на кр-вните садови како и насобирање на м асни н аслаги околу нив.

После сето ова, доаѓа до намалување на периферната циркулација, а оваа појава предизвикува разни т ешки б олести како срцев у дар, тромбоза..

Проблемите со периферната микроциркулација, посебно во нозете, предизвикуваат тр-нење, оток, б олки, чувство на постојано студенило, како и многу посе-риозни проблеми.

Кај нас можат да се пронајдат многу билни капки кои служат за регулација и подобрување на циркулацијата, посебно периферната микроциркулација. Капките се прилично скапи. Предлагаме народни, испробани рецепти, кои може во секое време да си ги направите.

Лекот служи и за превенција од длабока венска тромбоза, превенција од инфаркт и мозочен у дар, опоравување и регенерација на ош-тетените кр-вни садвови, а исто така овие лекови го подобруваат памтењето, го смалуваат заморот, исцрпеноста и поспаноста, состојби кои ги чувствува и најздравиот човек.

Капки за циркулација – рецепт

Потребни состојки: 50 г цвет од невен, 100 г жолт кантарион, 100 г ивина трева (планинско подабиче), 100 г коприва, 1 литар лозова ракија или вотка.

Постапка: Состојките може да ги имате свежи или суви, на двата начина се прави одличен лек. Сите состојки исечкајте ги ситно и складирајте ги во стаклена тегла или шише. Одозгора прелијте со силна лозова р акија.

Билките треба да бидат вронети во р акијата. Лекот треба да се остави да отстои 21 ден со повремено протресување. По истекот, течноста се процедува и се складира во друга чиста стаклена тегла или шише.

Смесата се употребува така што се пијат 1-2 полни супени лажици наутро и невечер, подолг временски период. Подобрување на циркулацијата се забележува после 1 – 2 седмици, редовно користење на лекот.

Доколку се работи за т ешки здравствени про-блеми, лекот може да се пие трајно, по кон-султација со лекар, за да не настане интеракција со други лекови. / Текстот за НМД.мк го напиша Мартина Христовска