Овие вежби се доста лесно за изведување, но и многу ефикасни, така што за многу кратко време ќе започнат да го трансформираат вашиот изглед.

Само 12 минути вежабње дневно се доволни за потполно да го трансформирате вашето тело. Ако денес започнете да ги правите овие вежби, за еден месец веќе ќе имате фигура за каква што се сонувале.

Овие вежби се креирани така да целно делуваат на мускулите од нозете и задникот. Колку се ефикасни говори и фактот дека за само 30 дена драстично ќе ви се намали целулитот, ќе се истопи салото од бутовите и ќе се обликува мускулот глутеус на задникот.

Секој од нас може да одвои 10-тина минути дневно за физичка активност. Ако не поради физичкиот изглед, тогаш поради здравјето треба да бидеме физички активни.

Еве како делува оваа вежба врз нашето тело:

-бутовите, задникот и листовите се затегнуваат;

-ја подобруваат циркулацијата и се намалува целулитот;

-се подобрува постурата/држењето

-се подобрува издржливоста на телото

-се зајакнуваат зглобовите на коленото

-се подобрува рамнотежата, концентрацијата и отпорноста

Во видео прилогот погледнете како изгледа овој тренинг од 10-тина минути: