Добро обратете внимание: телото ви испраќа јасни знаци каде точно ве напаѓа некоја болка и ве предупредува

Преку одредени симптоми нашето тело нè предупредува дека нешто не е во ред. Дури и некои помали знаци може да бидат предупредување дека некаде во нашиот организам не функционира како што треба.

На пример, зголемена темепратура се јавува кај грип, но тоа е можно доколку дошло до некоја инфекција во организмот.

Ако започне да опаѓа косата или да се лупат ноктите, може да укажува на дефицит од витамин Б комплекс во организмот.

Бели точки на ноктите укажуваат на веројатен недостиг на железо во крвта.

Зголемено опаѓање на косата и задоцнети менструални циклуси, може да укажуваат на проблем со полицистични јајници. Проблемот е решлив и не треба да чекате да се комплицира состојбата.

Изгледот на столицата и урината, како и фрекфенцијата на уринирање, присутност на болка или други аномалии при дефекација или уринирање, исто така може да бидат аларм и да упатуваат на некоја здравствена состојба.

Ниедни симптоми не треба да ги занемарувате, туку треба да се посоветувате со вашиот лекар и доколку е потребно да започнете со лекување.

Интересно е дека постои мислење дека одредени делови од нашата дланка се поврзани со внатрешните органи и проблемите кои се случуваат во нив.

Лесното масирање на тие точки ги намалува болките и стимулира подобро функционирање на тие органи, што не значи дека не реба да посетите лекар доколку забележите необични симптоми.

Претходна статијаМеки погачи со мирис на путер, одлични за појадок, погодни за сендвичи, екскурзии и излети
Следна статијаДоктор објаснува како со помош на топломер да ја проверите работата на вашата штитна жлезда