Секоја жена знае дека ва*ината е еден од најчувствителните делови од нејзиното тело. Затоа мора да се води голема грижа и да се одржува личната хигиена. Прочитајте кои се најчестите знаци кои означуваат дека имате проблем со вагината и дека итно треба да посетите гинеколог.

1.Вашата ва*ина е секогаш сува

вашата вагина не би требало секогаш да биде сува или пак влажна. Сувоста е нормална само ако имате преку 50 години, поради менопаузата.

2.Прекумерно празнење на гасови

Ако имате прекумерно празнење или гасови, мора да посетите гинеколог.

3.Непријатен мирис

Ако почувствувате дека секогаш кога уринирате постои непријатен мирис, тоа е еден од знаците дека постои болест! Направете детално испитување!

4.Јадеж

Ако чувствувате јадеж или пецкање во интимниот дел, веднаш посетете лекар.

5.Крв во текот на уринирањето.

Ова е очигледен знак дека нешто сериозно не е во ред. Не го игнорирајте и побрзајте на лекар!

6.Прекумерно крвавење

Крвавењето вон менструалниот циклус е предизвикано од пореметување на хормоните.

7.Крвавење после односи

Ова е главен симптом за рак на матката, па така никако не смеете да го игнорирате!