Дали и вие имате ваква лузна на левиот показалец? Ќе се изненадите од значењето!

Можеби звучи неверојатно, но вистина е: Поради некаква причина, речиси секој возрасен човек има лузна на левиот показалец, ретко на десниот. Погледнете и проверете, веројатно и вие ја имате оваа лузна, без разлика на местото каде сте родени и каде живеете…

Корисниците на социјалните мрежи открија дека постојат и некои други показатели кои се својствени речиси на секој жител на Земјинава топка.

ДАЛИ И ВИЕ ИМАТЕ ЛУЗНА НА ПОКАЗАЛЕЦОТ?

Имено, новинарот Олег Кашин го напоменал овој податок во својот твит, сугерирајќи дека оваа лузна е пронајдена само меѓу машката популација.

Но, наскоро се јавиле жените приложувајќи фотографии од своите прсти, со што набрзо станало јасно дека оваа појава е својствена кај мажите и жените подеднакво.

Објаснување: најверојатно причината е статистичка, односно ако сте десничар, лузната на вашиот лев прст покажува дека сте се повредиле во кујната додека сте сечкале и приготвувале некое јадење или ако сте работеле некаква физичка работа со алат.

Прстите се најизложени на повреди кои се повторуваат повеќепати во текот на животот, а од некои често остануваат трајни лузни.

Дали имате бели дамки на левото колено, или можеби на двете?

Погледнете подобро. Особено се видливи кога ќе се исончате и ќе добиете потемен тен. Некои имаат повеќе, некои помалку. Моделите користат пудра за да ги сокријат.

Објаснување: Секој кој паднал на колена како дете има лузни во облик на бели дамки или линии кои останале како белези од повредата. Ако сте левак, тогаш вакви лузни ќе имате на десното колено и обратно.

Претходна статијаСтарински рецепт за бронхитис, кашлица и воспаление – мевлем кој ги отвора бронхиите
Следна статијаПилешка салата со макарони за која сите ќе ви бараат рецепт