Моќното овчо млеко во комбинација со уште една состојка прави вистински чуда.

Проблемот со проширени вени и тромбозата е вообичаен денес, особено помеѓу жените. Оваа состојба може да биде многу болна и животот комплициран.

Проширените вени најчесто се јавуваат на нозете и зглобовите, како последица од оштетени залистоци и вени, вишок килограми, недостиг на вежбање, повреди, тромбови, бременост, како и долго стоење и седење.

Набубрените, проширени и увртени вени не можат да овозможат добар проток на крвта кон срцето, туку таа се акумулира во вените. Покрај тоа, проширените вени можат да ги блокираат длабоките вени и со тоа да предизвикаат длабока венска тромбоза.

Меѓутоа, ако се третира навремено, тоа не би требало да прерасне во сериозен проблем. Значи, треба да консумирате здрава храна, потребно е имате исправни навики за седење и стоење и редовна физичка активност. Покрај тоа, мора да користите и некои природни, домашни лекови.

Денес ќе ви откриеме еден чудесен рецепт за проширени вени и тромбоза. Овој лек се пренесувал од колено на колено, поради неверојатните ефекти кои ги дава.

Потребни состојки:

1 чаша овчо млеко
1 бебешки сапун

Постапка:

Изрендајте го сапунот и ставете го во млекото. Лекот чувајте го во фрижидер.

Лекување: Ставете ја мешавината врз компресии и нанесете ги како облога на проблематичните делови. Втријте ја смесата нежно со движења нагоре-надолу, трипати дневно, а во меѓувреме оставете облогите да делуваат. После некое време ќе бидете изненадени од резултатите.