ПРИНЦЕС ТОРТА…Многу брзо и лесно се приготвува, а многу е вкусна, мека и кремаста…Се топи во уста…
Едноставна кремаста принцес торта, а некои ја нарекуваат еклер или карпати торта поради височинките на тестото. Секој што јадел еклери или принцес крофни му се познати вкусот и изгледот на овој колач претворен во торта. Еве што ви е потребно:
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
150 г брашно (1 ½ чаша),
100 мл вода (½ чаша),
100 мл млеко (½ чаша),
80 г путер (1/3 чаша),
4 јајца,
1 лажичка прашок за печиво,
½ лажичка сол
За крем:
500 мл млеко,
150 г шеќер (1 ½ чаша),
100 г брашно (1 чаша),
2 јајца,
180 г путер (3/4 чаша)
ПОСТАПКА:
Вкусна принцес (еклер) торта, се топи во уста, многу лесна за подготвување и евтина