100% ТОЧНО! Проверете си го видот во рок од 5 секунди – кратко време гледајте ја сликата

Не сме точно сигурни од каде потекнува овој мини тест за вид, но сознанијата велат дека е точен. Проверете го и пишете го коментар вашиот резултат.

Што треба да направите?

Добро погледнете ја фотографијата која има мали точки а некаде во средината се појавуваат четири цифри. Ако не ги гледате веднаш, пробајте главата да ја придвижите лево-десно, но би требало веднаш да се појават.

ШТО ВИДОВТЕ?

Доколку сте ги виделе следните бројки:

– 3246: Вие сте кратковиди и можеби имате астигматизам.

– 3240: Имате астигматизам, но не сте кратковиди.

– 1246: Кратковиди сте, но немате астигмаизам.

– 1240: Ви честитаме! Имате совршен вид!

Во секој случај, доколку ги гледате првите три бројки, не е лошо да посетите очен лекар, на контрола.

НАПОМЕНА: Симптомите на астигматизам се: брзо заморување, држење на главата во коса положба при читањето, гледање на ТВ и сл, главоболки и исцрпеност, разрокост.

Loading...