Можете да ја пастеризирате или да додадете конзерванс (како вам ви одговара).

Потребни состојки:

5 кг пиперки

2 кг моркови

1-3 главици лук

3 китки магдонос

1 чаша оцет

500 мл масло

сол по вкус

1 лажица шеќер

се пастеризира или се додава 1 конзерванс

Постапката погледнете ја во видеото: