Имам 57 години и со помош на едноставен лек ги излекував проширените вени и испуканите пети.

Уште на 20-годишна возраст започнаа да ми пукаат капилари на нозете. На 30-годишна возраст веќе не можев да носам суќни, бидејќи нозете ми изгледаа грозно. Вените ми беа видливи, а петите грубо испукани како живи рани.

Тогаш го прочитав овој рецепт кој веднаш го применив, бидејќи немав што да изгубам. Оттогаш немам никакви проблеми. Постапката е многу едноставна.

Потребни состојки:

10 таблети аспирин
250 мл силна ракија

Постапка:

Таблетите сомелете ги во прав и помешајте ги со 250 мл појака ракија. Затворете го добро стакленото шише и оставете да отстои два дена со повремено протресување.

Употреба: нозете малкајте ги неколкупати во текот на денот, а на петите ставајте облози кои ќе делуваат преку цела ноќ. натопете газа во растворот, обвиткајте ги стапалата, особено петите, па фиксирајте со фолија.

Следниот ден измијте ги нозете и намачкајте ги со хидрантен крем. Постапката повторувајте ја секоја вечер.