Затворена пица, полнета со сирење и кашкавал…Многу брзо, лесно и вкусно. Најлесниот рецепт што некогаш сум го направила…Децата беа воодушевени!

Може да се прави како пица, пита или како леб… Не знам зошто ова не го продаваат во пекарниците, премногу е добро, а толку лесно се приготвува.

Доколку ви се најават гости, или потребно ви е некое вкусно предјадење, оваа лесна пита е вистинскиот избор.

Во рецептот се користи фил од чедар кашкавал и фета сирење, но вие по желба може да додадете и спанаќ, блитва, рендан морков, рендана шунка или нешто слично.

Овојпат рецептот го презентира Халиме од Турција, мајка на три деца, која е воодушевена од резултатот. Видеото можете да го погледнете подолу во текстот, а еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ (за тесто):

100 мл топла вода,
100 мл топло млеко,
1 лажичка сув квасец (5 г),
1 полна лажица шеќер (20 г),
3 лажици масло,
1 јајце на собна температура,
1 лажичка сол (8 г),
360 г брашно.

ЗА ФИЛ:

300 г чедар кашкавал,
200 г фета сирење.

ЗА ПРЕМАЧКУВАЊЕ:
1 жолчка + 1 лажичка масло, малку рендан кашкавал (една рака)

ПОСТАПКА:

МНОГУ ЕДНОСТАВНО И БРЗО: Најлесниот рецепт што некогаш сум го направила…Децата беа воодушевени!

Видеото погледнете го ОВДЕ: