Додавањето истегнување во секојдневните тренинзи се подразбира, но вклучувањето во вашата дневна рутина е исто толку важно за здравјето и функционирањето на телото како и редовното вежбање.

Истегнувањето е многу важно за флексибилност, опсег на движења и спречување повреди. Оваа апликација обезбедува одлична алатка за добивање ефикасна, моќна, но сепак лесна за комплетна сесија за истегнување – во следното видео:

0:00 Истегнување на секоја нога посебно

0:40 Истегнување на глутеус/задник

1:33 Крстно Истегнување

2:14 Лебедово истегнување

2:59 Поза клекнато дете

3:39 Поза на камила

4:20 Кругови на колковите

05:00 Истегнување на стапала

5:44 Подигнување на коленото

6:24 Адуктор истегнување

7:04 Ротационо истегнување

7:44 Рацете над глава

8:24 Рацете отстрана

9:04 Задно истегнување