Чајот е исклучително здрав напиток, но дали знаевте дека влијанието на таа течна напивка врз вас, исто така, зависи и од вашата кр-вна група? Значи, следете ги најдобрите комбинации од билки за секоја кр-вна група.

Кр вна група А.

Овие луѓе се карактеризираат со висока емоционалност и аналитичност, и многу се склони на стpec. За ситници се нepвиpaaт и сè си ставаат при срце. За луѓето со оваа кр-вна група најдобар е тајванскиот зелен чај, честопати наречен барут, чај од чист цвет од јасмин или со комбинација на зелен чај Јинг Хао.

Исто така, се советуваат невен и мајчина душица, кои имаат големо позитивно влијание врз оваа кр-вна група.

зелен чај

Кр вна група Б.

Луѓето со оваа група имаат побавен метаболизам, склони се кон автоимуни болести, дебелина, летаргија и анк-сиозност. Затоа на нив им е потребен зелен чај или органски роибос, позната африканска мешунка.

зелен чај

Црвените чаеви без додатоци кои освежуваат и ја подобруваат циркулацијата се исто така добри за оваа кр-вна група.

Кр вна група АБ

Овие луѓе не се особено интуитивни и склони се на ст-рес и имаат намалено ли-бидо. Нив им се советуваат да се концентрираат на одредени видови зелен чај, чај од божур, сандалово дрво и им се препорачуваат жолтите чаеви.

Особено им се препорачува мешавина од зелен чај и нане. Добра комбинација за нив е копривата со нане, која многу добро се покажала за оваа кр-вна група.

Кр вна група 0

Луѓето кои имаат нулта кр-вна група треба да избегнуваат млеко и глутен. Овие луѓе умеат да се справат со ст-ресот, но бидејќи најчесто го потиснуваат и не сакаат покажат пред другите дека имаат проблеми, честопати тоа резултира со б олка во стомакот, подуеност и појава на отоци поради застој на течностите.

Овие луѓе треба да пијат повеќе чај кој е на база на ѓумбир. Одлична комбинација претставува мешавината од ѓумбир и чист јапонски чај Санчо.

ЛИСТА НА ИСХРАНА СПОРЕД КР ВНИТЕ ГРУПИ

Предците на кр-вната група А, се смета дека најверојатно имаат европско или јапонско потекло. Овие предци биле теренски работници кои се занимавале со земјоделство и овоштарство. Затоа за оваа кр-вна група се смета дека најдобра опција е вегетаријанството. Се препорачуваат јаглени хидрати јаглени, овошје и зеленчук и помалку месо или млечни производи.

За оние со кр-вна група Б се смета дека можат да уживате во малку повеќе слобода од останатите кр-вни групи. Се смета дека нивните предци потекнуваат од Европа, Индија и Источна Азија кои талкале низ целиот свет.

Затоа, нивните тела се прилагодувале многу пати на различна исхрана, што ја прави нивната к-рв способна за прифаќање на сите видови достапна храна. За нив се предлага да се држат понастрана од преработената храна, затоа што истата не содржи суштински хранливи материи. Исто така, не се препорачува мешање на протеини и јаглехидрати.

Природно, кр-вната група AB, е комбинација од А и Б. Луѓето со АБ кр-вна група треба да ја најдат златната средина помеѓу вегетаријанскиот начин на живот и разновидната кујна од своите предци со носители на кр-вната група Б.

Најдобар пристап е да се преземе вегетаријанскиот стил, но исто така, да се вклучат и мали количини на протеини како риба или пилешко. Меѓу другото, се препорачува и оптимална количина млечни производи (особено ферментирани).

Кр-вната група O е најчестата кр-вна група, а се вели дека потекнува од Африканците и американските Индијанци. Овие предци биле ловци и преживеале од јадење месо. Затоа, оваа кр-вна група треба да добие доволен износ на протеини од месо, а помал внес на овошје и зеленчук. За оваа група се смета дека треба да избегнуваат млечни производи, пченица, тестенини и повеќето од храната која се препорачува за кр-вната група А.

уживајте во неодоливиот вкус