Осоговскиот вулкански комплекс, Kратовско-злетовската вулканска област, Ранковце, Чешиново-Облешево и Пробиштип имаат огромно, невидено скриено богатство.

Зеолитот е прогласен од страна на Светската научна организација за минерал на XX век, бидејќи поседува огромно прочистување и лековита моќ.

Неговите квалитети се користат со години во прехранбената индустрија, сточарството, растителната индустрија, воздушната, медицината, итн.

Ставен во вода, зеолитот ги отстранува сите штетни супстанции за човекот, па дури и радиоактивното загадување.

Неговата структура е таква што тој доловува и исфрла од организмот отрови кои се акумулирани во човечкиот организам. Зеолитот можете да го најдете во продавниците за здрава храна.

Се става во туба или шише со вода околу 5 литри, од која ќе пиете. Водата е убаво да е минерална или изворска, а не хлорирана од чешма. Зеолитот е моќен антиоксиданс и помага од нашето тело да се отстранат барем 3-4 кг “мртва тежина” – ова се натрупаните отрови и згури во него.

Тој ги фаќа и исфрла од организмот сите канцерогени супстанции, радиоактивни елементи и тешки метали и го елиминира како амонијакот, така и млечната киселина од клетките.

На тој начин клинополитот го намалува ризикот од развој на клетките на ракот. Освен тоа тој го полни организмот со потребните дози калиум, натриум, железо, магнезиум, силициум, хром.

Корисните квалитети се речиси невидени – тој ги отстранува зрнцата од бубрезите и жолчката, го нормализира крвниот притисок, ја отстранува несоницата и стресот, штити од чиреви, гастритис, колитис и проблемите со кардиоваскуларниот систем, ги намалува алергиите, помага на болни од дијабетес, го намалува нивото на шеќер во крвта, го стимулира имунолошкиот систем, лекува нервни болести, помага за детоксикацијата на црниот дроб и ја стимулира перисталтиката.

Сега во Македонија има активни рудници во Облешево и во Сртмош, и суровината се користи во цементната индустрија и за посипување патишта, затоа што има и термички квалитети и воедно спречува замрзнување.

mug.mk