Ако ви е потребно брзо и лесно решение против запек и за забрзување на метаболизмот, ова е одличното решение. Обично се применува кога 2, 3 или повеќе денови не се испразниле цревата, па потребно е итно да се испровоцира перисталтиката и да се придвижат цревата.

Потребни состојки:

½ чаша свежо млеко
2 лажици јаболкова киселина
2 лажици топла вода

Постапка:

Измешајте две лажици јаболкова киселина со две лажици топла вода. Оваа смеса додадете ја во половина чаша свежо млеко.

Се пие наутро на празен стомак и се повторува се додека имате потреба за тоа.

Јаболковата киселина не само што ќе ви помогне против запекот, туку и целост ќе го подобри и вашиот метаболизам.

А тоа секако, ќе помогне и да се ослободите од вишокот килограми!