Потребни состојки:

1 литар домашна комова ракија

50 г лист од коприва сува билка

50 г Ива трева – Teucrium montanum

50 г кантарион

Постапка:

Во поголема тегла ставете литар ракија, па промешајте ја со сувите билки. Затворете добро и чувајте 21 ден на суво и ладно место.

Процедете и складирајте во чисто стаклено шише, по можност да биде затворено со плутена тапа.

Употреба:

20 капки наутро и навечер, без вода! После 15-20 минути ништо да не се консумира.