Ако не знаете како да излезете на крај со наслагите нечистотија и закоравена маснотија на шпоретот, постои едноставно и практично решение кое нема многу да ве чини.

Ова средство навистина чисти подобро од купечките хемикалии.

Потребни ви се три ситници:

Памучна крпа

Стара четка за заби

Алкохол

Постапка:

Алкохолот испрскајте го обилно врз дамките и оставете да отстои. Потоа избришете со крпа.

Ако веднаш не исчезнат дамките, повтоено натопете ги со алкохол, а потоа со жица или четка за заби истријте и повторно преброшете.

Овој метод е лесен и дава резултати.