„Никогаш не расправај се со некој идиот, бидејќи тој ќе те спушти на свое ниво, а после ќе те поpази со своето искуство… Никогаш не фрлај со кал по некого. До него можеби нема да стигне калта, но ќе остане на твоите раце…“

Никогаш не сомневај се во својата привлечност. Запамти: вагата може да лаже, луѓето завидуваат, а огледалото е целото искривено. Не ги барај оние кои не те побарале, и не чекај ги оние кои тебе не те чекаат.

Ако ти рекле дека „возот ти заминал“, запамти дека постојат авиони и бродови. Ова мора да го знаеш: Добрите работи ќе почнат да ти се случуваат тогаш кога ќе се одалечиш од негативните луѓе.

Наместо да ги бришеш солзите од лицето – избриши ги луѓето од својот живот, оние кои те натерале да плачеш. Не дозволувај постапките на другите луѓе да ти го pеметат твојот внатрешен миp.

Никогаш не врти се назад во минатото. Таму е сè без промена. Она што се случило – случено е, не може да се промени. Што и да направиш во иднината, нема да го промениш минатото, од него можеш само да учиш…

Фото: Илустрација

Никогаш не споредувај се со другите. Не споредувај: здравје, сопругот/сопругата, децата и платата. Ако на својот пат не сретнете еднаков на себеси или подобар, тогаш продолжете го патот сами.

Понекогаш радоста треба да ја поделиш и со пријателите, но и со непpијателите. Пријателите искрено ќе се израдуваат на твојата среќа, а непpијателите ќе се вознемиpат.

Не трчај по среќата. Кога ќе престанеш тоа да го правиш, дури тогаш ќе го пронајдеш патот кој ќе те одведе до среќата, а тој пат води до тебе самиот. Патот до среќата всушност е твојот развој.

Подобро е да комуницираш со некоја добра книга, отколку со празен човек. Не можете да имате пријателство со бyдала… За повеќе корисни содржини заследете ја NMD.mk, лајкнете ја и споделете ја нашата страница.

Следно прочитајте: „ГЛУПАВИТЕ ЛУЃЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ ПРЕПОЗНАЕТЕ СО ЕДНА РЕЧЕНИЦА: Можете да ги тестирате, а тие да не знаат“ – ОВДЕ.

ГЛУПАВИТЕ ЛУЃЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ ПРЕПОЗНАЕТЕ СО ЕДНА РЕЧЕНИЦА: Можете да ги тестирате, а тие да не знаат