Фото и рецепт: Гордана Клисарова

Ова е мојата верзија а вие можете нешто да додадете или одземете по желба. Истото важи и за количините на намирниците.

„Посебно се динста месото, во случајов свинско и телешко и мали ќовтенца (кои претходно сте ги подготвиле).

Потоа на путер се потпекуваат печурките и во посебен сад се пропржува праз, сос од домати, тиквички, оригано, бело вино, бибер и сол.

Се пече тиквата и цвеклото и се се реди во тава, па се залива со вино, вода и маслиново масло, околу 30-40 мин….

Се е полунаправено и се спојува, може да се користи било кој зеленчук….“